THEAD (The Awakened) by: www.SeekLoad/50webs.com FWT Homepage Translator                    Bookmark, share and join us.          Share


+-
Registered members have more functions/tools and access. Guests can read but not write on [ Boards & Topics ]. Guests can write at [ THEAD-PUF (Public Forum) ]
---- Welcome to: SeekLoad - THEAD (The Awakened) ----

+-Top Boards

Board Topics Posts
THEAD New 4 165
Poems, Short Quotes ect New 1 59
My Life New 8 38
Religion New 2 24
AWLC to AR (AnonymousRomania) New 1 18
How To New 4 16
Tips and Advice New 2 11
General Discussion New 8 8
Ideas New 2 8
Remember New 1 7

+-Remember

Do you want to feel good or the truth?

Do what is RIGHT, not what is easy

The world will not destroyed by them who do evil, but by those who watch them without doing anything
NOBODY can give you FREEDOM, NOBODY can give you EQUALITY or JUTISCE, If you are a man TAKE IT.

A man who stand for nothing, will fall for enything

+-Adds - Free Stuff

FREE stuff
If you use this link to register on Listia.com you get FREE credits enough to buy anything want for it, the only thing that could cost is "shipping".
www.listia.com more free stuff on Listia
Auctions for free stuff at Listia.com
Other FREE stuff

Free Domain Name
Free Domain Name

W3 validator
W3 validator

Para Chat
ParaChat iPhone App


+-Adds - Make Money

Make Money
If you use this link to register on Qoinpro.com you get FREE credits to transformed into money.

Make links & get money
Make a small
amount of money
every 24 hours


+-Donation

Donation to
The Awakened

Author Topic: My LRN SeekLoad Administrators Media Articles  (Read 431 times)

0 Members and 0 Guests are viewing this topic.

Offline SeekLoad

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Posts: 373
 • Karma: +0/-0
 • Gender: Male
 • I'm NO:1 Administrator of SeekLoad - The Awakened
 • Location: In the real world
 • Referrals: 0
  • SeekLoad
My LRN SeekLoad Administrators Media Articles
« on: May 02, 2015, 09:39:44 pm »
My LRN SeekLoad Administrators life with News articles from Media.
I am the head Administrator of the page.
SeekLoad - The Awakened
This forum community is for all people who are NOT afraid to fight for a better world and admit that they see how reality is.

Share on Facebook Share on Twitter


Offline SeekLoad

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Posts: 373
 • Karma: +0/-0
 • Gender: Male
 • I'm NO:1 Administrator of SeekLoad - The Awakened
 • Location: In the real world
 • Referrals: 0
  • SeekLoad
Re: My LRN SeekLoad Administrators Media Articles
« Reply #1 on: May 02, 2015, 09:41:56 pm »
I am with my families case now in the news.
The young guy in the picture is "me".
We (me and my father) got interviewed of our case by the news paper Evenimentul from Iasi that is distributed over the entire Romanian Moldova region. They made the article of the problems we had in Sweden cause we were exiled by the communist regime in 1989 and how Sweden discriminated us cause of our past with Romania.
Finally the truth of how Sweden has worked together with Romania against my family has for the first time come out there in the news papers.
.
NOTE: Use Google translate on the online article to read the article on English.
.
NEWS paper link online:
http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/reportaj/naruiti-de-orgoliile-politice-ale-comunismului--216215.html
.
.
PROOF:
http://i1288.photobucket.com/albums/b483/SeekLoad/Importnat/IMG_20150502_101115_zps2vtohbxm.jpg
http://goo.gl/erI8uD--------------------------------------------------------------------------
ORIGINAL ROMANIAN Article:

Viaţă de coşmar în Suedia pentru o familie expulzată de Ceauşescu
Năruiţi de orgoliile politice ale comunismului


O familie care îşi doreşte să se întoarcă pe plaiurile Româneşti trăieşte de zeci de ani necazuri provocate de orgoliile politicii comuniste  îndrăzneala de a protesta împotriva regimului comunist în 1987 i-a costat scump pe membrii familiei Nichiforiuc, expulzaţi politic şi abandonaţi apoi în Suedia la acea vreme, aceştia aveau un copil de şapte ani, care a fost la un pas de a fi asasinat şi care a fost batjocorit şi bătut în şcolile din Stokholm după 30 de ani, fiul lor a devenit şi el tată, iar blestemul familiei continuă cu ameninţări de răpire a fetiţei acestuia, care în prezent locuieşte la bunici, în Suedia autorităţile române, parcă netrezite de palma democraţiei dată acum 25 de ani, încurajează şi în prezent măsurile ostile impuse de regimul comunist asupra unor oameni care nu au cerut decât un trai mai bun

O familie provenită de pe plaiurile bucovinene, care şi-a încercat traiul în Iaşi, a suportat o viaţă de coşmar provocată de orgoliile a două ţări. Trasă din strămoşii lui Nechifor Lipan, „eroul absent” al romanului Baltagul, soţii Nichiforiuc au ajuns captivi unui stat scandinav din cauza politicii româneşti. Povestea lor este reală şi mult mai cutremurătoare decât opera lui Sadoveanu, presărată cu tentative de omor şi răpiri, peste care s-au aşternut ca un strat de mucegai nenumăratele boicoturi provocate de statul român şi Suedia. Un vis urât, dar cât se poate de real, al celor doi soţi şi al urmaşilor lor, durează de mai bine de 30 de ani fără nicio rezolvare. Originari din Suceava, Vasile Nichiforniuc şi soţia lui n-au realizat că viaţa lor urma să capete o întorsătură cruntă spre finalul apogeului epocii comuniste din România. Cei doi soţi şi copilul lor, care în noiembrie 1897 avea vârsta de şapte ani, s-au aflat în locul nepotrivit la timpul nepotrivit.

„În 15 noiembrie 1987 a fost revolta de la Braşov. A doua zi am protestat pe Calea Victoriei împreună cu soţia şi copilul meu, pentru că erau probleme în partid. Ceauşescu era însoţit de dictatorul din Etiopia atunci, noi ne-am pus înaintea coloanei oficiale. Când ne-a văzut, Ceauşescu s-a supărat foc, nu i-a venit să creadă. Imediat l-a pus pe Tudor Postelnicu, pe vremea aceea ministru de Interne, să ne urce în a treia maşină din coloană, ne-a dus la comitetul central iar acolo ne-a interogat mai bine de două ore iar apoi ne-a dus la securitate”, povesteşte Vasile Nichiforiuc.

De aici a început unul din cele mai mari acte de persecuţie a regimului comunist asupra propriilor membri, care nu au scandat pe Calea Victoriei împotriva lui Ceauşescu, ci au cerut doar respectarea principiilor esenţiale pe baza cărora funcţiona Partidul Comunist. În 1984, Nichiforniuc şi-a pierdut cetăţenia, după un alt protest împotriva regimului, în care a cerut excluderea din partid. Existau nemulţumiri legate de posturile care se dădeau prin „legea nepotismului” în Direcţia de Construcţii Industriale. Pentru îndrăzneala lui a fost chemat la Securitate şi doar datorită prezenţei soţiei lui a scăpat de tortură şi „ciomăgeală”, aşa cum povesteşte Nichiforiuc. De atunci şi până în 1987, statul român nu i-a mai oferit de muncă sau locuiţa.

„După anchetă ne-a dus la Topoloveni, ne-a ţinut o săptămână la un cumnat de-al meu. Eu am ameninţat că mă duc din nou la Ceauşescu, auzind că Postelnicu a spus că vom fi expulzaţi. Când ne-au văzut că am  p o r n i t  pe dealuri cu soţia şi copilul, au trimis un elicopter, ne-au luat de acolo şi apoi ne-au dus la Piteşti. Au spus că ne dau paşapoarte turistice, dar de fapt erau paşapoarte fără cetăţenie. Aveam 70-80 mii de lei, bani strânşi, cu care am trăit din '84 până în '87. Eu lucram ca inginer constructor până în '84, apoi nu ni s-a dat de lucru. Ne-au urcat în tren, ne-au condus până la Berlin. Pe atunci erau trenuri Bucureşti - Berlin. Noi am avut bilete spre Oslo”, îşi aminteşte Vasile Nichiforiuc.

Pentru aceşti oameni, expulzarea însemna părăsirea ţării fără bani, aproape echivalentă cu o condamnare la moarte.

„Noi am avut viză pentru Norvegia. Greşeala noastră a fost atunci când am intrat pe teritoriul Suediei. Legile convenţiei de la Geneva spuneau că, în prima ţară în afara lagărului comunist trebuie să ceri azil politic. Noi am avut viză la Viena, dar nu am continuat drumul către Bratislava şi ajungeam în Austria, fiind foarte obosiţi după stresul securităţii am continuat către Oslo. Constat, după 30 de ani, că am făcut o greşeală”, mai spune Nichiforiuc.

Când au ajuns în Suedia, autorităţile au fost extrem de reticente din cauza vizei şi a problemelor aferente trecerii teritoriului către Norvegia. Singura legătură prin care familia Nichiforniuc ar fi avut-o către Oslo era pe cale aeriană, de la Berlin, însă statul german a refuzat să le schimbe banii româneşti în mărci.
Copii şi nepoţii, ameninţaţi cu omor şi răpire
La Stockholm au ajuns pe la 4 dimineaţa, după care au mers la serviciile sociale, iar apoi au fost cazaţi la un hotel. După trei luni au primit viza şi de aici a început calvarul. La scurt timp după expulzarea familiei Nichiforiuc, ambasadorul Suediei la Bucureşti (Gustav Binder, vărul regelui Carl Gustav al 16-lea al Suediei), a fost respins de Ceauşescu pe motiv de incompetenţă. De aici a   p o r n i t   războiul orgoliilor, în care familia Nichiforiuc a fost victimă. Unul dintre efecte a fost refuzul statului român de a-i da viză de emigrare în Suedia. De cealaltă parte, statul suedez nu le-a dat loc de muncă.

„Autorităţile suedeze m-au pus să caut mii de locuri de muncă fără să fi fost chemat vreodată la un interviu. Trebuia ca eu, împreună cu soţia, să caut 20-25 locuri de muncă în fiecare lună, dar nimeni nu ne-a chemat la interviu. Legea suedeză prevedea că, dacă vrei să ai asistenţă socială trebuie să arăţi că ai participat la interviuri, ceea ce era imposibil pentru noi. Pentru că vărul regelui a fost expulzat de Ceauşescu, familia regală a făcut tot posibilul ca noi să nu primim serviciu”, a povestit Nichiforiuc.

În Suedia, a lucrat ca paznic apoi poştaş, de unde a fost dat afară în momentul în care a refuzat cetăţenia suedeză, iar soţia lui a avut acelaşi destin. Dintre toţi, cel care a avut de suferit a fost copilul, care atunci avea şapte ani. Liviu Nichiforniuc, nu a apucat să facă niciun an de şcoală în România, el pierzând cetăţenia română la vârsta de patru ani în 1984. În 1994, părinţii s-au întors pentru prima dată în ţară pentru a-l înscrie la un gimnaziu dar nu au reuşit.

„Nimeni nu a vrut s-l primească ori să ne dea chirie, nici la Suceava şi nici la Bucureşti. După şase luni, a trebuit să ne întoarcem înapoi în Suedia, acolo unde aveam deja rezidenţă permanentă”, explică Nichiforiuc.

Din acel moment, siguranţa familiei în Suedia a fost pusă în pericol. Şcoala generală pentru Liviu a fost un iad. În 1997, un tânăr care semăna leit cu copilul familiei a fost ucis chiar de un fost elev cu care Liviu avea probleme.

„Trebuia să ajung la o festivitate şcolară, dar eu şi părinţii am considerat că e mai bine să stau acasă, pentru că oricum nu cunoşteam pe nimeni. A doua zi am văzut în ziar crima, iar băiatul acela semăna foarte bine cu mine. I-au băgat cuţitul în spate. Începând cu ziua următoare nu am mai mers la acea şcoală, am vrut să mă mut la alta. La acea vreme, Direcţia Şcolilor (instituţia similară inspectoratelor şcolare din România, n.r.), nu mi-a aprobat transferul, pentru că nu existau motive reale de pericol. Au încercat să mă omoare, dar ăsta nu era motiv să mă mute la altă şcoală”,  ne-a spus Liviu Nichiforiuc, copilul familiei, care a devenit, la rândul său, părinte.

Acesta îşi aminteşte că la Stockholm a fost la trei şcoli diferite, dar peste tot a fost batjocorit şi bătut de elevi, pentru că era de naţionalitate română. În prezent, Liviu Nichiforiuc are o fetiţă de cinci ani, rezultată în urma unei căsnicii care s-a finalizat cu divorţ. De opt ani de zile a căutat de muncă în Suedia şi nu a primit nimic, fără a avea nicio vină în tot acest conflict al orgoliilor politice. La sfârşitul anului trecut, el s-a întors în ţară pentru a-şi găsi de muncă, fără succes până acum, iar fosta soţie nu mai locuieşte în Suedia. Din aceste cauze, recent, statul scandinav le-a dat o nouă lovitură cruntă, când a scos fetiţa din evidenţa populaţiei.

„Am dat declaraţii şi la notariat, şi la ambasadă, că fetiţa rămâne în continuare în Suedia cu bunicii, care locuiesc acolo. Eu nu am buletin românesc, am buletin de Suedia, drept urmare, tot în Suedia am domiciliul. Au trecut-o pe fetiţa mea cu domiciliul la Strasbourg, la Caritas din noiembrie anul trecut, când am anunţat că părăsesc Suedia. M-am trecut acolo cu adresa, ca să nu fiu urmărit atunci când vin în România. Fetiţa locuieşte de patru ani consecutiv la bunici, trăieşte din pensia lor şi nu primeşte alocaţie de la stat”,  povesteşte Liviu Nichiforiuc.

Acesta îşi aminteşte că în 2010 a venit în România pentru vaccinul fetiţei, iar în 2011 statul suedez a refuzat să recunoască vaccinul românesc şi voiau să îl facă din nou, ceea ce ar fi însemnat doză dublă. Familia fetiţei a refuzat vaccinul, care putea pune în pericol viaţa copilului.

„Eu nu pot lăsa fetiţa singură nici măcar în faţa blocului, pentru că există pericolul să o fure. În Suedia dispar între 20 şi 30 de copii mici, în fiecare lună. Ea, dacă în acte locuieşte la Strasbourg, ar fi cu atât mai uşor să o răpească. Conform legii suedeze, dacă fetita ar fi avut cetăţenie suedeză, fără alocaţie ori fără venit, atunci autorităţile ar fi putut să ia copilul forţat, de aceea vreau să fac tot posibilul să-i ofer fetiţei cetăţenie română, pentru că atunci ei nu pot face nimic, ar avea probleme cu legile europene”, ne-a spus Vasile Nichiforiuc.
Statul român nu-i primeşte înapoi
Familia Nichiforiuc crede că, de la întoarcerea recentă în România, una din instituţiile care le pune piedici în orice realizare ar fi chiar SRI. Aceştia spun că au luat contact cu mai mulţi oameni din anturajul familiei, care se tem nu doar să-i ajute la angajare, dar nici nu-i pot primi în chirie.

„Cea mai mare problemă pentru mine este că nu am buletin în România. Apoi, mi se deschideau porţi la locurile de muncă, pentru că şi asta este o problemă. Am fost angajat trei zile la o firmă în Iaşi, apoi am fost dat afară din cauza asta. Su pedeasupra Suedia nu vrea să-i dea alocaţia fetiţei, ceream alocaţie în România.”, explică Liviu Nichiforiuc.

„Am cerut ajutorul unor apropiaţi pentru angajare, şi ni se spunea că riscă să-şi piardă serviciul din cauză că am plecat politic din România. Cred că aici e implicat şi SRI”, a completat, Vasile, tatăl lui Liviu.

Tot el spune că statul român se face responsabil de un jaf la locuinţa lor din Rădăuţi. Prejudiciul nu a fost niciodată recuperat, iar hoţii nu au plătit nici până astăzi pentru fapta lor.

„În iulie 2012 am protestat la Strasbourg, pentru că am ajuns să am o pensie mică şi o să protestez şi împotriva statului român, pentru că în acelaşi ani, hoţii mi-au spart casa din Rădăuţi. La Tribunal, hoţii au spus că au predat bunurile Poliţiei de Frontieră şi Poliţiei Locale. Cele două instituţii nu au recunoscut niciodată că au intrat în posesia lor. Am înţeles că hoţul ar fi fugit în Anglia. Am cerut extrădarea lui, iar statul român s-a opus. În 2010 am anunţat că, în data pensionării, o să mă întorc în România. Locuinţa există în aceeaşi stare din 1990. Aşadar, s-a pus la cale un jaf, pentru ca noi să nu mai avem bani să ne putem întoarce în ţară”, a completat Vasile Nichiforiuc.

Întreaga familie este convinsă că atât autorităţile suedeze, cât şi cele române, le urmăresc activităţile pas cu pas. Aceştia spun că, lunar, primesc informări prin care sunt întrebaţi când se întorc în Suedia, ori în alte cazuri, trimiterea unor plicuri de la Iaşi către Suceava durează mai bine de o lună, iar telefoanele scot zgomote ciudate. În prezent, tânărul Liviu s-a stabilit temporar în Iaşi, unde încearcă să-şi găsească un loc de muncă. Spune însă că nu poate din cauza autorităţilor, care îl împiedică să obţină buletinul românesc. Tatăl lui, Vasile, venit doar ocazional în ţară, se va întoarce în Suedia.

„Din pensia mea, eu plătesc 720 euro chiria în Suedia, iar din restul de bani, 300 de euro lunar îi dau lui Liviu, pentru perioada în care va rămâne în ţară”, a încheiat Vasile Nichiforiuc, oftând cu regret la plecarea din ţara care l-a alungat în urmă cu 25 de ani către cea a care i-a năruit viitorul, nu doar lui, ci întregii familii.

Data publicarii: 02/05/2015
Autor: Andrei Dascalu--------------------------------------------------------------------------

ENGLISH Translation Article:

Family living in Sweden nightmare for a family expelled from Ceausescu because
they crumbled the political egos of communismA  family who wants to return to their Romanian land and who for decades lived with troubles caused by communist policy egos because they had the audacity to protest against the communist regime in 1987, and it cost the Nichiforiuc family members dearly. They got political exiled and abandoned to Sweden while they had a seven year old boy who was on the verge of being assassinated and was mobbed and beaten in schools in Stockholm after 30 years, their son also became a father, and the family curse continues with threats of kidnapping now on his suns daughter, who now lives with the grandparents in Sweden, the Romanian authorities, remain as if not woken up of the face palm on the democracy given them 25 years ago, and now they still encourage hostile measures on to the people who who did not ask for more than just a better living from the communist regime imposed on them back then.

A family originating from lands Bucovina Romania, who tried living in the city, supported living nightmare caused by the egos of the two countries. Drawn from the ancestors of Nechifor Lipan, "absent hero" of the novel Baltagul, the two spouses Nichiforiuc and their son remained under captivity in a Scandinavian state due to Romanian politics. Their story is real and more disturbing than Sadoveanu's work, interspersed with attempted murder and abductions, over which they laid a layer of mold that many boycotts caused by the Romanian and Sweden. As a bad dream, but real as possible, the two spouses and their descendants, that lasts for more than 30 years without resolution. Born in Suceava Romania, Vasile Nichiforniuc and his wife did not realize that their life was to obtain a cruel twist towards the end of the communist peak era in Romania. The couple and their child, who in November 1897 was seven years old, have been in the wrong place at the wrong time.

" On November 15, 1987 was uprising in Brasov. The next day I protested on Calea Victoriei wife and my child, because there were problems in the party. Ceausescu was accompanied by the dictator of Ethiopia then, we have put before the motorcade. When we saw Ceausescu was very angry, she could not believe. Immediately put on Tudor Postelnicu, then Interior Minister, to climb on the third car in the convoy, he led us to the central committee and there we questioned more than two hours and then took us to safety " says Vasile Nichiforiuc.

From here it began one of the greatest acts of persecution by the communist regime over its own members, who chanted on Calea Victoriei against Ceausescu, but only demanded respect for the essential principles on which the Communist Party work. In 1984, Nichiforniuc lost citizenship after another protest against the regime, in which he requested exclusion from the party. There were complaints about the posts that were given through the "law of relatives" in the Department of Industrial Constructions. For his audacity to complain he was called by Securitate (Romanian Secret Police back then) and because of the only presence of his wife he escaped torture and "thrashing" as Nichiforiuc says. Since then and until 1987, the Romanian state has not provided any work or home.

"And after investigation it resulted in Topoloveni, were he was held one week in house arrest at a brother-in-law. I threatened to go back to Ceausescu when I heard that Postelnicu said that we will be exiled. When they saw that we started to run for the hills with wife and child, they sent a helicopter to take us there and then we went to Pitesti with us. They said give us travel passports, but passports were actually stateless. I had 70-80 thousand lei, money raised, with whom I lived from '84 to '87. I was working as a civil engineer until '84, and we were not given work. They boarded the train, led us to Berlin. Back then there were trains Bucharest - Berlin. We had tickets to Oslo, " recalls Basil Nichiforiuc.

For these people, the banishment meant leaving the country without money, almost equivalent to a death sentence.

"We had visas for Norway. Our mistake was when I entered the territory of Sweden. Laws said by the Geneva Convention, that the first country outside the communist countries a person must ask for political asylum. We had visa to Vienna in Austria, but we kept going and we got to Bratislava in Austria, being very tired after the stress I went to the Oslo security. I note, that after 30 years, I made ​​a mistake " , says Nichiforiuc.

When they arrived in Sweden, authorities were extremely reluctant because of visa issues related to transition planning and to Norway. The only connection that Nichiforniuc family would have had to Oslo was by air from Berlin, but the German government refused to change money from Romanian money.Children and grandchildren, threatened with murder and kidnapping
In Stockholm arrived about 4 am, then went to social services, and then stayed in a hotel. After three months there have received a visa and began the ordeal. Shortly after the banishment of the Nichiforiuc family, Swedish Ambassador in Bucharest (Gustav Binder, cousin to King Carl Gustav 16th of Sweden), Ceausescu rejected his job on the grounds of incompetence. From here started the war of egos, were the family Nichiforiuc was a victim of. One of the effects was the refusal of the Romanian state to Sweden to give immigration visa to them. On the other hand, the Swedish state has not given the rights for a job.

"The Swedish authorities put me to search thousands of jobs without ever having been called for an interview. I with my wife, had to look for 20 to 25 jobs each month, but no one called us for an interview. Swedish law provides that, if you want to have social economical assistance you must show that you have participated in job interviews, and that was impossible for us. Because the Kings cousin was expelled from his ambassador job by Ceausescu, the royal family has done everything so that we did not get the legal service, " told Nichiforiuc.

In Sweden, he worked as a guard and then as a postman, where he was fired when he refused Swedish citizenship, and his wife had the same destiny. Of all, the one who suffered was the boy, when he was seven. Liviu Nichiforniuc, did not get to do any school year in Romania, he lost the Romanian citizenship at the age of four in 1984. In 1994, the parents returned for the first time in the country to enroll their child in a secondary school but failed.

"Nobody wanted to get him in school or give us rent or in Suceava or in Bucharest. After six months, I had to go back to Sweden, where we already had permanent residence ", explains Nichiforiuc.

Since then, family safety in Sweden has been compromised. Liviu Elementary School was hell. In 1997, a young man who looked exactly like the baby of the family was killed by a former student whom Liviu (their son) have had problems with.

"We had to get to a school celebration, but my parents thought it was better to stay home because I do not know anybody anyway. The next day I saw in the newspaper the crime and that, that boy looked a lot like me. they had got a knife in his back. Since the next day I stopped at that school, I wanted to move to another. At that time, the Department of Schools (school inspectorates similar institution in Romania) , did not approve the transfer because there were no real reasons of danger as they put it. They tried to kill me, but that was not a reason for them to move me to another school, " told us Liviu Nichiforiuc, the child of the family, who have now became, in his turn, a parent.

He recalls that in Stockholm he has been to three different schools, but everywhere was he bullied and beaten by students because of he was of Romanian nationality. Currently, Liviu Nichiforiuc has a daughter five years old, resulting from a marriage that ended in divorce. Eight years sought employment in Sweden and received nothing, without any personal faults of all this conflict of political egos. Late last year, he returned to his country Romania to find work, without success so far, and former wife no longer lives in Sweden. For these reasons, recently, Scandinavian State gave another cruel blow when he pulled their little girl from the population register.

"We gave statements and Notaries, at the embassy that the child remain in Sweden with grandparents who live there . I do not have Romanian ID, but Swedish ID, therefore, also in Sweden we live. They passed my little girl residing in Strasbourg to Caritas in November last year when I announced that I am leaving Sweden. I wrote myself there with the address, to not be watched when coming to Romania. The girl lives four all consecutive years at the grandparents, living on their pension and not receiving child allowance from the state," says Liviu Nichiforiuc.

It recalls that in 2010 he went to Romania for vaccinate his daughter, and in 2011 the Swedish state refused to recognize the Romanian vaccine and wanted to do it again, which would mean double dose. Girl's family refused the vaccine, which could have endangered the child's life.

"I can not even leave the girl alone in the block, because there is a danger of abduction. In Sweden disappears between 20 and 30 children each month. As long as she lives in Strasbourg on papers it makes it a loot easier to kidnap her. According to Swedish law, if the girl had Swedish citizenship, without allowance or no income, the authorities could forcibly take the baby in social care, so I wanted to do everything possible to to see to that my granddaughter has Romanian citizenship, because then they can not do nothing without having trouble with European laws, " said Vasile Nichiforiuc.
The Romanian state did not receive back
Nichiforiuc family believes that the recent return to Romania, one of the institutions that hinder in any breakthrough would be even SRI (Romanian Secret Police today). They say they have made ​​contact with several people in the family entourage, who fear not only to help them in an employment, but also to give them a rent.

"The biggest problem for me is that I do not have Romanian ID card . Maybe then they opened opportunity doors for jobs, because this is an issue. I was hired for three days in a company in Iasi, then I was kicked out because of it. And above all that Sweden does not want to give my daughter's child allowance, so we are asking child allowance in Romania. " explains Liviu Nichiforiuc.

"We asked for the help of close engagement, and we were told that they could lose their service because we left Romania as political exiled. I think that it is involved and SRI (Romanian Secret Police today)" completed, Vasile, Liviu's father.

He says that the Romanian state is responsible for a robbery at their house in Radauti. The damage values were never recovered and the thieves did not pay even today for their deed.

"In July 2012 we protested in Strasbourg, because I got to have a small pension and a protest against the Romanian state, because the same years, thieves broke the relatives house in Radauti. In court, the thieves said they handed over the goods Border Police and to the Local Police. The two institutions have never admitted that they have had it in their possession. I understand that the main thief had fled to England. I asked for his extradition, and the Romanian state opposed. In 2010 we announced that on retirement, I'll return back to Romania. The house is are in the same state since 1990. It was therefore a planned robbery, so that we can not have any money to return home, " Vasile Nichiforiuc completed.

The whole family is convinced that both Swedish authorities and the Romanian, track their activities step by step. They say, monthly, they receive briefings were they are asked when they return to Sweden, or in other cases, sending envelopes from Iasi to Suceava lasts longer than a month, and phones give out noises. Currently, young Liviu settled temporarily in Iasi, where he tries to find a job. He says he can not because the authorities prevent him from obtaining Romanian passport. His father, Vasile, came only occasionally in the country and will return to Sweden.

"From my pension, I pay 720 euros rent in Sweden and the rest of the money, 300 euros a month I give to Liviu, for the period he will remain in the country ", concluded Vasile Nichiforiuc, sighing with regret on leaving the country that drove 25 years ago that he collapsed the future, not just himself, but also to his entire family.

Date of publication: 02/05/2015
Author: Andrei Dascalu


--------------------------------------------------------------------------
Pictures from the article can be found at:
- http://seekload.createaforum.com/index.php?action=gallery;sa=view;id=1
- http://seekload.createaforum.com/index.php?action=gallery;sa=view;id=2
- http://seekload.createaforum.com/index.php?action=gallery;sa=view;id=3
- http://seekload.createaforum.com/index.php?action=gallery;sa=view;id=4
- http://seekload.createaforum.com/index.php?action=gallery;sa=view;id=5
- http://seekload.createaforum.com/index.php?action=gallery;sa=view;id=6
« Last Edit: February 02, 2017, 12:40:25 am by SeekLoad »
I am the head Administrator of the page.
SeekLoad - The Awakened
This forum community is for all people who are NOT afraid to fight for a better world and admit that they see how reality is.

Offline SeekLoad

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Posts: 373
 • Karma: +0/-0
 • Gender: Male
 • I'm NO:1 Administrator of SeekLoad - The Awakened
 • Location: In the real world
 • Referrals: 0
  • SeekLoad
« Last Edit: January 15, 2020, 11:47:01 am by SeekLoad »
I am the head Administrator of the page.
SeekLoad - The Awakened
This forum community is for all people who are NOT afraid to fight for a better world and admit that they see how reality is.

 


Take a look and if you like download and install our Browser Tool-bar